onsdag 1. mai 2024

April oppsummering 2024


  
 1. mai  kom våren med sommervarme, herlig etter en kald vinter. Dette trengte vi :)

Fuck verden, en ok ungdomsbok, om kjærlighet, trass og oppvekst vilkår.


 Marta Breen Knausgård "Nattskolen" En bok jeg synes var fantastisk bra!

 En vakker og litt trist bok, Brit Bildøen, Tre vegar til havet fra 2018

Niels Fredrik Dahl «Fars rygg» , en følsom og vakker fortelling om å vokse opp i utlandet og ved 12 års alder send vekk for å gå på skole.  


 "Dyrehagen" av Silje Bekem-Flemmen. En morsom og ærlig bok om å få to barn tett på hverandre.

                       
Valerie Perrin "glemt på en søndag", en lett hygge bok, med tre fortellinger, Fransk, utgitt 2023.

 Maria N. Skaranger "Emily for ever" 1. bok  om Em. Bok to har jeg blogget om i  mars.  

 Den siste boka om kvinner og barn denne mnd. Det ble diktboka til Ingvill Hekne. Hun har utrolig mange morsomme refleksjoner om kvinner, og hva livet kan by på og betraktes ut i fra. Hun åpnet en vindu inn i litteraturen jeg ikke har tenkt på." Mora, Hora og Heksa".  

 Det ble 8 bøker denne mnd også. 
Jeg har storkost meg med å male tak, (halvferdig) og ny inndeling av det store rommet i 1. etg, Det har blitt et nytt soverom, som snart er ferdig panelt og  malt,  i Furnes. Så nå går det unna med malerkosten. 
Ellers er det fordypning av, lesing og skriving om, noen nye kvinner jeg har laget smykker til. Det er ikke enkelt å skal si mye om et menneske på et A4 format og helst det enda mer komprimerte på et A5 papir. 
                                  
                                             ØNSKER ALLE EN FIN MAI   :)6 kommentarer:

 1. Ja,helt enig! Man trengte litt varme nå, jeg har sittet ute i solen i flere timer i dag, for andre gang denne sesongen. Dere har det nok kaldere enn oss i Bergen om vinteren men jammen har det vært en kald og tøff vinter her også, syntes i hvert fall jeg.
  Har lest fem av disse og skal snart lese den nederste siden den likevel ligger klar. Knausgård sin var veldig bra, det samme med Skaranger sin, og Dahls.

  Spennende at du har funnet nye kvinner å skrive om og lage smykker til. Jeg holder på med en bok om kvinnelige filosofer som i sin tid kom i skyggen av sine mannlige kollegaer, og flere av disse fikk jeg lyst til å stifte nærmere bekjentskap med.

  Lykke til med videre oppussing og ha en fin mai måned, Ingun :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Er det Filisof-dronningene du leser da? den fikk jeg for et par år siden, men har ikke fått lest den, men det står langt fram i bokhylla. Håper at vi får en varm mai. Ja, jeg skal ha utstilling på Ullinsvin i Vågå i sommer og da må jeg ha med noen kvinner fra Gudbrandsdalen. :)

   Slett
  2. Nei, ikke den men den kunne jeg tenke meg å lese også. Den heter Opprørerne-kvinner som endret filosofien skrevet av en Kristin Gjesdal.
   Spennende med utstilling, lykke til med forberedelsene :-)

   Slett
 2. 8 bøker er bar, selv leste jeg bare 7 i april. Har lest Emily forever av dine og Tre vegar til havet. Likte begge to.
  Har Nattskolen og den gule - Vi fødte aldri de barna- liggende her.
  Det har vært sommertemperatur her i dag, så deilig.. Det eksploderer i grønt og blomster nå.
  Ønsker deg en fin mai:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Herlig med sommervarme. Skal du til Lillehammer i år på Litteraturdagene. Har planer om å dra dit en av dagene ant. fredag. :)

   Slett
  2. Nei, har ikke råd i år. Hadde booket overnatting og sett gjennom programmet noen ganger, men måtte slå det fra meg. Fortsetter heller med billige bokbad og foredrag på Litteraturhuset her i Trondheim. Får honnør nå, så da koster de stort sett 100/150, samt at noen er gratis.
   Skal til Oslo neste helg på en samling, må prioritere hardt her i gården.

   Kos deg når den tid kommer:)

   Slett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!