onsdag 20. februar 2013

Langeland Henrik "Hauk og Due"


Om svik, vennskap og være ung i Oslo ved inngangen til 1990 tallet


Lars og Hauk er bestevenner i 1985. Men, så skjer en forferdelig ulykke da de tar med seg Hauk sin lillesøster Sunniva, for å dra og bade. Hauk forsvinner fra skolen og vennene, Niko og Marius bytter skoler. De hadde jo avtalt å begynne på Berg alle sammen, hva skjedde egentlig?

Lars møter vi 7år seinere som jusstudent og det er møtet mellom de andre guttene og Hauk som vi får kjennskap til. Flere av de bor i et bokollektiv på Frogner i Eckbergsgate/Thomas Heftyesgate. 
Vow der bodde jeg også i 1974-75, det var litt sprøtt (sikkert ikke samme leilighet, men dog) .
Det er ville fester som det seg hør og bør, og flotte beretninger fra Oslo på den tiden.
Lars er ikke noe sympatisk fremstilt og Hauk får vi ikke helt tak i heller. Noen ganger synes jeg synd på han, så synes jeg han er en merkelig figur. Men jeg liker fremstillingen av disse. 

Hauk har hatt en omstreifende tid, men skal stille ut på "Galleri Håken" med noen av sine skulpturer som autodidakt kunstner. Han møter naturligvis ikke opp på åpningen, men det ville livet som Hauk lever sammen med kjæresten Janette og hennes sønn i trevillaen på Frogner er flotte tidstypiske skildringer. 

Lars vil finne ut av hva som skjedde den gangen etter ulykken og begynner å spørre. Det som skjedde da har formet livet deres og hva var det egentlig? Hvem gjorde hva....

En meget bra bok, som jeg ikke har røpt for mye av innholdet av......
Langeland skriver godt!
Lest av Anders Ribu som er en fantastisk oppleser
Tid 7.30 min fra 2012

NB. Dette er 2 bok i serien om "Verdensmesterne". Jeg har ikke fått med meg bok 1, men gleder meg til å følge guttegjengen om det kommer flere bøker i serien. 

1 kommentar:

  1. God idé til lesing i vinterferien :)
    Vi tar ikke vinterferie før i mars. Vi er ikke avhengig av skoleferien.

    Den utstillingen du jobber mot nå høres fantastisk spennende ut! Masse lykke til!
    Jorun

    SvarSlett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!