mandag 11. februar 2013

Bloom Amy "Lillian Leybs utrolige reise"En morsom, fengende og flott fortelling!

Lillian opplevde at Stalins soldater kom for å utrydde landsbyens jøder. Foreldrene og ektemannen blir brutalt drept og hennes fire år gamle datter Sophie klarer hun og kaster henne ut vinduet på baksiden av huset hvor hun skal løpe til hønsehuset.
Men hvor ble hun av? Lillian leter og leter etter henne men finner henne ikke. Da innser hun selv faren ved å bli, 22år gammel forlater hun den sovjetiske landsbygda og emigrer til sin kusine Frida i New York, hvor hun ankommer i 1924. Der, får hun seg jobb som syerske ved et jødisk teater og i det sydende teatermiljøet på nedre Manhattan er det mange ulike skjebner. Lillian som er ung og vakker blir tatt hånd om av teaterets far og datter - på hver sin måte.


En dag får Lillian vite at Sofie er i live og at hun er tatt hånd om av en familie som flyktet til Sibir. Lillian som nå hadde mange muligheter, får en tanke i hodet og det er å finne datteren. Hun forlater alt og drar avgårde med litt hjelp og startkapital fra bekjente. Her starter hennes fantastiske reise.


Hun opplever fantastisk mye merkelig på vegen og bruker alle midler for å komme seg videre mot Alaska og Sibir. Det tar sin tid siden det er vinte og lange avstander, hun kommer borti mange fasinerende skikkelser og mye.....


I 1926 går hun i Alaska og klarer ca. 3mil om dagen, møter mange hjelpere på vegen. En dag kommer hun til John sin hytte og der møter hun kjærligheten. Han vil bli med henne og lete men, slik blir det ikke....


Mye skjer og Lillian kommer seg ikke videre, hun og John blir forelde og gamle sammen. Det er gjort noen flotte grep i boka som forteller om hvordan det gikk med mange av bipersonene i bok. Dette er gjort på en elegant og rett frem måte som gjør at du blir mer integrert i historien.


En rørende vakker bok om viljestyrke, pågangsmot og utholdenhet!


Vakkert lest av Hedda Munthe i 8t. 40min.

Boka utkom i 2007og som lydbok i 2008

1 kommentar:

  1. Høres veldig spennende ut.. Nå er jeg ikke så glad i lydbøker, så kanskje jeg finner papirutgaven.. Men det høres ut som at det er en utrolig fengende historie..

    Ha en fin dag..

    SvarSlett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!