fredag 22. februar 2013

Maihaugen og kjærlighet, 1949

Tid for en bolk "Kleppan historie"

Vinter og våren gikk , men så en vakker dag var pappa på Maihaugen og der møtte han en flott omviser/guide som han ikke kunne glemme. Dette var en ung pike på 20 år, som het Anne Marie Amundgård.
Jeg tror nok han hadde møt henne på sin veg og sett denne jenta over lengre tid. Han bodde nemelig i Anders Sandvigsgate 37 og hun bodde i nr 4, i samme gate på Lillehammer.

Hun var en jente fra en gård på Hundorp i Gudbrandsdalen,  gikk på Nybu Husflidsskole og jobbet i feriene på Maihaugen. Nå har jeg funnet lite dokumentasjon på akkurat når dettte utspant seg, men det var denne vår-sommeren 1949. Denne jenta ble jo min mor.

Litt uklart bilde, men Anne Marie er nr tre fra venstre

Det var faktisk tredje sommeren mamma var omviser  på Maihaugen. Hun startet i 1947 og var der hele sommeren -47, 48 og 49.
Neste peportasje om Kleppan historie er en  reportasje om at hun fikk så kjeft av Anders Sandvig, han som var grunnleggeren av Maihaugen.  Dette glemte hun aldri,!

4 kommentarer:

 1. Så romantisk at de traff hverandre på Maihaugen! Fine omgivelser å være forelsket i :)

  Er alltid innom Maihaugen når vi er på Lillehammer, det ligger bare en kort spasertur fra mors hus.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg synes også Maihaugen er noe spesielt. Når vi var små og bodde på Lillehammer gikk jo ofte søndagsturen dit og mamma fortalte alltid så mange historier/fortellinger fra folk hun hadde møtt der de årene hun var der.

   Slett
 2. Veldig fint minne. Maihaugen er flott, var der sist i september 12.

  SvarSlett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!