torsdag 22. september 2022

"Hvis du lyver" av Thomas Marco Blatt


En kort ungdomsroman om den første store kjærligheten

Klara går på ungdomsskolen og er god venn med Mathias, men ikke forelsket i han. En dag spør han om de kan være sammen. Vi er sammen svarer Klara, men jeg er ikke forelsket i deg, du er min venn. 
Klara er avstands forelsket i den to år eldre Sara som bor i samme oppgang i boligblokken. Sara har akkurat flyttet inn, hvordan skal hun bli kjent med henne?  Klara spionerer på Sara når hun kjøper seg nye sko, og hun kjøper naturligvis like. Sara føler seg forfulgt av Klara, de spiller begge fotball.

Moren til Sara ber moren til Klara holde et øye med Sara en dag hun må på jobb, men det er en lørdag så Klara pynter seg og går opp til Sara med varm kakao. De hygger seg sammen, og blir kjent med hverandre etter å ha pratet sammen. 
Klara er som på en sky, men samtidig skjer det triste ting i livet hennes. Mange temaer som Klara må ta stilling til, mye nytt som hun blir involvert i. Hun har fått tanker og spørsmål hun aldri har tenkt på før. Eller sagt på en annen måte, dette er tanker man må takle som ung voksen, men ikke behøver å ta stilling til som barn.

En søt liten fortelling, som Thomas Marco Blatt fikk Tarjei Vesaas sin debutantpris for i 2016 
Fra Book Bites.  

2 kommentarer:

  1. Hvis denne er like fin som Liverpool-boken, så har jeg lyst å lese den. Takk for fint lesetips!

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er en ok roman, veldig kort. Likte nok Liverpool boka et hakk bedre. Kanskje jeg er så ferdig med å lese ungdomsbøker, men den tar opp fine temaer i forholdt til overgangen mellom barn og voksen. God helg Tine :)

      Slett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!