lørdag 19. juni 2010

bok: Drømmehjerte

En bok om Cuba. Her er det mye kunnskap å hente om dette landet.  Hun skildrer to venner som blir avskilt da Castros revolusjon brått blir virkelighet i 1956. Det er en god beskrivelse av folket og forholdene de levde under. Hun  er fantastisk til å skildre stemningen på Cuba, med lyd, lys, musikk og ikke minst politikken. Den får man et litt annet bilde av, og skjønner mere av Cuba og det som skjedde. Tror den er ganske historisk korrekt.

 Hva som skjedde med folket og alt det korrupte er spennende lesning. Flettet inn med kjærlighet, dramatikk og systemet på Cuba. feks, det å få  et barn som er blind, hvordan du nærmest er spedalsk nær man får aids, fengslingene og alt det korrupte.

Og ikke minst det å komme til USA som flyktning å høre hva som skjer med deg og din familie i forhold til skikker og holdninger når man kommer til et nytt land. Hennes familie måtte flykte, så dette er selvopplevd. Selv om hun var svært liten da dette skjedde.

 Godt fortalt, god komposisjon i dramatikken og fengslende .Litt ukebladaktig fortalt

 Jeg har hatt lyst til å reise til Cuba, men nå vet jeg ikke? Det høres litt skremmende ut, tror jeg vil få litt flau smak av å bo på hotell der.

Dette er bok nr to som jeg leser av denne forfatteren. Den første Salvadorena ble jeg skuffet over. Den fikk topp anmeldelser men, var noen ganger ganske så banal, litt ukebladaktig. Les: etikett under bøker

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!