søndag 6. juni 2010

Boka: Tyskerjentene

En flott bok, en dokumentar som får deg til å grine, tenke, gruble og bli forbanna sint over hva vi i Norge drev med under krigen og etter krigen. Hvordan kunne vi oppføre oss slik?
Denne boka synes jeg er en tankevekker, særlig når de siste restriksjonene for disse kvinnene varte helt til 2005. De var unge og forelska i en vanskelig tid. Les den!........

Jeg har jo vært litt opptatt av ting fra den tiden selv om jeg ikke har kommet dit enda på bloggen min etter at jeg fikk " Arnold skapet". Skapet som innholder massevis av bilder og dagbøker osv fra tiden 1936 -45

Dette var en bok jeg hørte om på radioen, det var rett etter at Steinar (mannen min) hadde vært i onkelens begravelse. Der kunne fettern fortelle...
Steinars tante  Borgny giftet seg med sin tyske Rudolf, og de fikk datteren Regine  i 1946 de bodde i tyskland. Regine traff jeg to ganger i besteforeldrenes begravelse. Hun var en flott, stram tysk advokat som hadde opplevd å komme i en storkræsj på motorveien i Tyskland hvor ca 200 biler var innvolvert. Mange døde deriblant hennes eneste datter. Dette forferdelig var det eneste jeg viste om henne.

Steinar hørte aldri noe ondt om tanta som var gift i Tyskland, det var bare stas. Men var det det??? Tankene mine snurrer litt kjapt nå, etter å ha fått inn innholdet fra denne boka, var det greit?
Og, da steinars fetter forteller at han var i begravelsen til Regine i tyskland, der var de 2 personer som møtte opp.
Litt merkelig.......har man bare en fasade utad.

5 kommentarer:

 1. Takk for at du minnet meg om denne boka igjen! Har tenkt å kjøpe den. Leste artiklene som stod i BT tidligere, som boka bygger på.
  Og for en spennende historie du forteller om henne som giftet seg med en tysker. Det er slike skjebnehistorier jeg samler på sammen med brudebildene. Du har ikke brudebilde av dem, vel? :)

  SvarSlett
 2. jeg har ikke bilde av dem nå, men jeg kan prøve å få tak i et bilde. Så får vi se om jeg får til det.
  ingun

  SvarSlett
 3. Enig, det er en rystende bok. Tenk hvordan disse kvinnene må ha hatt det. Når man bor i ei bygd med 1000mennesker og det flytter inn 5000 tyskere. Klart at jentene fant seg kjærester.
  Klem Maria

  SvarSlett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!