tirsdag 20. mars 2018

Vårjevndøgn!


Nå silder det og renner over alt! 

Mjøsa har lagt seg og det er spor på kryss og tvers fra Koigen til Sandvika.
 Hovinsholmen synes midt på bildet, tatt fra Espern.

Vårjevndøgn eller Vårjamndøgn som det heter fra gammelt av sier noe om at natt og dag er like lang.
Det er den 20 mars hvert år, det var noe ikke jeg tenkte på for 37 år siden da jeg sa ja, til min mann i Bærum Rådhus.

HERLIG, nå kommer våren!

8 kommentarer:

 1. Ja, endelig! Kjørte fra sentrum mot Åsane nå nettopp. Det var 6 grader og et snev av dagslys i by`n, men da jeg kom til Åsane 10 min etter, var det 3 grader og snø. Ikke til å bli klok på, men det går rette veien :)

  SvarSlett
  Svar
  1. ja, heldigvis. Så mye snø som vi har hatt i år, er jeg lei den.

   Slett
 2. Det er meldt 7 plussgrader lørdag når vi lander hjemme, -10 her i vestre fjellheimen. Kjenner det er på tide med pluss både dag og natt nå, så jeg ønsker vårjevndøgn velkommen. Og forhåpentligvis vil varmegradene balle på seg etterhvert. I det minste opp til 12 grader, som er helårstemperaturen i Rogaland...

  SvarSlett
  Svar
  1. Å, ja gleder meg til sol og varme. Jeg har sådd tomater, paprika osv. de står og strutter mot sola inne i vinduskarmene. Heldigvis har jeg drivhus som jeg og plantene mine kan kose seg i utover våren.

   Slett
 3. Her nyter vi at dagene har lys lenge; i går tok jeg med hundene ut på skitur klokka seks på kvelden, og det var så mildt og lyst og fint! Vi skal vel over på sommertid til helga, og da blir det jo enda bedre- ser fram til det.
  Så hyggelig å kunne kunne ha dobbeltfeiring, bryllupsdag og lys! Gratulerer- og kos dere, selv om dagen allerede er overstått ;o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Herlig med lyset som er tilbake. Det med sommertiden innordner vi oss kjapt til. Takk, vi hygget oss med kake og vin i går kveld!

   Slett
 4. Så fine bilder! Men kulda holder seg.
  Vi kom fra Kroatia i dag, og der har uken vært iskald, helt utenom det vanlige.
  I tillegg nesten bare overskyet og også regn. Deilig å komme hjem. Men det er et vakkert land med bratte fjell nesten ned i sjøen"!
  En god påske ønskes deg og dine av Tove/fargeneforteller

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er fint nå. Kroatia er også flott, har bare vært der på sommerstid, særlig på øyene utenfor Splitt, øya Hvar er spesielt flott.

   Slett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!