torsdag 2. september 2021

August oppsummering

Vestlandet,

Dette ble en mnd. med mange bøker fra gamle dager. Historier fra middelalderen og frem til krigens opplevelser fra de finske kvinnenes opplevelser etter krigen. 

Jane Eyre av Charlotte Brontë, en god gammel klassiker fra 1847. en 1001 bøker , oktober temaet Victory

 Ellen Vahr Bakeriet i Brooklyn, det er bok nr 2 i trilogien om Thea Marie. Første boka i serien kom ut het: Miss Marie, den har fått nytt navn og heter nå:  Reisen til Idle Hour.

 
Septemberboka i 1001 bøker er mannlig forfatter. Jeg valgte meg "Lady Chatterleys elsker" fra 1928 av D. H. Lawrence. En nydelig historie om kjærlighet, klassekamp, osv , Litt morsomt at denne boka og boka over handler om historier fra den samme tidsperioden 1917-18.

 Bergsveinn Birgisson, fra middelalderen er historien om islendingen Tormod Torfæus, historikeren og morderen. Han fikk i oppdrag av danskekongen å finne ut mest mulig om Danmark- Norges eldste historie. Vi er på 1600tallet og han ble av kongen sendt tilbake til Island for å samle inn alt han kunne av sagahåndskrifter. Gjennom han får vi vite mye av det vi vet i dag om vikingetiden.

 

Kinnunen Tommi "Ingen Anger" finsk roman fra 2020, Pax 2021.
en roman om fem finske kvinner som av ulike årsaker kom til Norge under krigen og jobbet for tyskerne. De fem kom seg hjem ved å vandre tilbake, men med et snauklippet hode ble de behandlet der etter. En bok om umulige valg de tok og skammen de måtte bære. 
Utrolig bra!  Denne blar jeg og leser i innimellom, og får inspirasjon til å finne bøker. Jeg må nok kjøpe meg denne etter hvert, før biblioteket sender meg regning på den.  


August ble en måned, med ferie, jobbing som støpeassisten på hytta og ny familielykke i Sarpsborg, landsmøte ei helg,, mange utstillinger osv. En fantastisk fin august mnd.
Fem bøker ble ferdig lest og noen halvleste. 

Selje og Vestkapp ut mot stadhavet

        

Hytta, den gamle skolebygningen vår har får ny grunnmur, etter å blitt rettet opp 30 cm. Støpen vil  blir skult under ytter-panel som kommer på.Besøkte lille Oliver, barnebarnet som kom i full fart, seks uker før tiden. En fantastisk fin ettersommer, med alt for mye tomater, paprika, squash, plommer og annet som skulle bearbeides, men det er fantastisk nå edelig å ha fått syltet og bearbeidet div til fryser`n, deilig å ha i hus når vinteren kommer.


Ro på Mjøsa, i Vikingbåten Olav Kvite, en fantastisk tur i går kveld

7 kommentarer:

 1. Herlig oppsummering:) Takket være ditt innlegg om Jane Eyre har jeg nå hørt over halve lydboka. Lånte en CD på biblioteket og den kan jeg bare høre i bilen, det er bare der jeg har cd-spiller. Hørte på tur ned til Finnskogen og litt i dag tur/retur Svullrya, og ser ikke bort fra at jeg blir ferdig på hjemturen i morgen /eller lørdag. Hvis jeg ikke blir for trøtt, det hender jeg blir det av lydbok når jeg kjører. Liker den godt, en fengslende roman er det.
  Nydelig bilde av ditt barnebarn- Gratulerer så mye! Og alle grønnsakene:)
  Ønsker deg en flott september.:) Hvor mange slike dager som vi har hatt i dag kommer vi til å få, ikke sikkert så mange.. men vi kan håpe:) I morgen tenker min søster og jeg å dra til Torsby i Sverige etter at vi har sjekket ut. Mulig vi overnatter der, har booket hotell som kan avbestilles. Vi får se hur mysigt det er der:) Vi har lasta ned EU/EØS-koronapasset vårt, dvs tatt skjermbilder av det, så vi er klare for den første utenlandsturen på 1,5 år:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hyggelige ord og god tur til Sverige. Ja, det er litt rart å ikke har vært i utlandet på så lang
   G tid. God tur hjem, kjør pent:)

   Slett
  2. Takk for det Ingun og god helg. Nå e det lunsj, så drar vi. ER et seminar her i dag som innleder Finnskogdagene på Svullrya i helga. I kveld er det forestilling med masse prominente gjester, blant annet Britt Karin Larsen. Skulle gjerne vært der, men vi velger å reise til Torsby, og så hjem i morgen. Lang tur.

   Slett
 2. Ser ut til at du har hatt en fin august, Ingun.
  Bøker i større mengder kan man lese en annen gang... :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så enig, man må nyte tiden man har med de og det man bryr seg mest om. :)

   Slett
 3. For en fin august du har hatt Ingunn! Nydelig barnebarn og spennende murerarbeid, kjekt å se. Denne måneden har jeg lest mange av bøkene som du har lest. Bestilte Miss Marie på biblioteket nå, så i morgen kan jeg hente den, og en anbefalt av Augusta på runden min. Jeg hører allerede Lady Chatterly etter å ha lest din omtale, men foreløpig kjeder den meg litt, håper det løsner.
  Ha en fin leseseptember og riktig god helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, og jekke opp et to etg hus var ikke bare bare, men det gikk bra. Det er et kulturhistorisk minne så her skal alt skjules så det blir som før, men huset ble rett.
   Kan skjønne at Lady C. Kan virke litt kjedelig, men jeg var nok i et modus som passet meg. Jeg trengte noe rolig, så akkurat da på alle mine bilturer passet den perfekt for meg. Noen gnager er det tid og sted som gjør at man faller for noe og at det ikke stemmer i andre situasjoner. Ha en fin helg :)

   Slett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!