mandag 23. januar 2023

Emely Benedicte Kahrs "Mor når hun vinker fra toget"

Et lang-dikt om en ung kvinnes frigjøring.

Hun  skal flytte ut og begynne å studere et annet sted. Hun har et hat-elsk forhold til moren sin, og omgivelsene sine, der de to bor. 
Hun flytter ut og føler seg helt fri, men er hun fri? Hun er redd for å være alene, skade seg og er nervøs sammen med studentene.  Moren som ringer og er bekymret... 


Jenta forelsker seg, blir kjærester. Hun går inn i morsrollen, husker morens visdomsord. Hun blør ikke mer, hva nå? Hun ringer ikke moren....

 
Moren kommer med stikling, på besøk, -gjest hos meg. Mor drar, det er hun som drar...En kort følsom og fin liten bok som forteller om hvordan det er å forlate hjemmet sitt og å komme til et nytt sted å bli student. En bok mange vil kjenne seg igjen i, følsomme og vakkert formulerte dikt.
NB: De to diktene er kopier fra boka. 

Utgitt på Cappelen dam 2023. Lest på Book bites 

10 kommentarer:

 1. Nei, det er ikke lett å skulle bli selvstendig. Høres ut som en vakker, liten bok. Jeg liker sånne følsomme, poetiske historier.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg følte helt med datteren. Slik følte jeg meg da jeg flyttet til København 20 år gammel også. Lost, usikker og ensom, men det gikk fort over og det ble noen fantastiske år. Enda før det, hadde jeg bodd i kollektiv i Oslo i to år, men det var bare to mil unna hjemme, så det ble noe annet. :)

   Slett
 2. Dette høres ut som en fin diktsamling! Likte utdragene du har tatt med. Er nok ikke bare enkelt å flytte hjemmefra og skulle bli mer selvstendig. Jeg var heldig for boken var ledig på Bookbites, så tusen takk for tips! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. En tynn lita bok, skal bli morsomt å høre om du likte den. Hun har to andre diktsamlinger på book bites også, ser jeg. Lykke til!

   Slett
  2. Takk, skal sjekke ut. Nå har jeg lest den èn gang og leser den på nytt igjen i morgen. Og er enig med deg, absolutt følsomme og godt skrevne dikt dette.

   Slett
 3. Det er mange som får problemer når de skal flytte på hybel, og takle alt selv. Skal titte på denne.
  Du så den fantastiske sangboka jeg la ut på bloggen hos meg. Takk for kommentar. Håper mange vil kjøpe denne boka, "Sangskatter", den er helt topp. Tenk 366 sanger, noter og gitargrep. Hilsen Tove/fargeneforteller.

  SvarSlett
 4. Har sett at denne boka har fått en del oppmeksomhet. Hun skriver fint.

  Ps. Oj, haha, nå har jeg visst omsider fått reklame på bloggen. Foreløbig kun i innlegget mitt om reklame, fordi jeg la inn annonse i det..
  Må studere det mer, og legge inn på flere steder, og automatisk. Fikk mail om at det var i orden i morges. Bloggen godkjent. Det tok sin tid:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Gratulerer! jeg er nå fornøyd med den ene lille reklamen på høyere side. Jeg klikket på ja til all, eller hva det sto og plutselig var det to tre bandere i et innlegg, så for meg holder det med et så langt. Jeg har ikke fått godkjent betalingsinfo. enda så den står på vent nå, men det blir penger av det, litt i alle fall.

   Slett
  2. Jeg har fått 4 kr på to dager, ser ut til å bli veldig lukrativt dette hehe...;)
   Liker ikke reklamen min, må se mer på det i de nærmeste dager. Hvordan jeg kan få bort den store i front øverst bl.a. Har fjernet to greier, men det ser likedan ut. Mulig det også justeres etter en viss tid.

   Slett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!