mandag 29. januar 2024

Helene Flood "Enken"

 En spennende bok om en velstående familie og forventninger til arv 

Erling dør etter å ha syklet av gårde, han kollapset over sykkelen ikke langt hjemmefra. Legen ser på det som en naturlig død, men etter at han ble obdusert finner de ting i blodet som ikke passer helt med medisinbruk osv. Erling hadde ikke spor av hjertemedisinen i blodet, det var merkelig. Ikke fant politiet noe medisin i huset heller. Evy kona hans drikker kanskje litt mye, og husker ikke helt hva han og hun har opplevd i det siste. 

Erling har blitt eldre og har opplevd mange rare ulykker i det siste, han må slutte å sykle, har Evy fortalt han mange ganger. Har hun undertegnet et nytt testament? 

 Evy og Erling har vært gift i førtifem år, og har tre voksne barn. To av dem, Bård og Hanne er gift og har egne barn. Silje det yngste barnet, hun er kunstutdannet og enslig. Hun ønsker seg et barn, men vil ikke ha noen mann. Hun vil være fri til å oppdra barnet selv. 

 Etter Erlings død skjer det merkelige ting rundt Evy. Har jeg blitt dement spør hun seg selv, for ting er ikke på plass i huset mer, og blomster fra en ukjent kommer på døra. Politiet roter rundt, også skjer det en brann i huset, tørr hun melde fra om det? Her blir det diverse politiavhør og sladder mellom søsknene om moren som drikker for mye osv.

Egentlig handler alt om at alle tre barna er i pengeknipe av ulike grunner, og de forventer en stor arv etter hus, hytte, penger på konto osv. Testamentet lese opp og viser noe annet som sjokkerer alle tre barna. 

Mye spenning om hvem som har utført alt dette mot Erling, og flere ting som skjer rundt henne. Evy får helt tilfeldig vite en historie og da sier det seg selv hvem som står bak alt.

En slik krimbok jeg likte, for den beskriver utspekulerte metoder og spenning, uten mye vold som skildres ned til minste detalj, og boka har også en del humoristiske sider. En historie som noen å enhver kan komme oppi om man ikke har testamentet i orden. 

Lydbok fra Bookbites, lest av Gisken Arnman. 8t. 35 min, utgitt 2023

2 kommentarer:

  1. Har ikke lest denne enda, men har den på Kindle. Leste de to første av Flood, greie nok, synes jeg, men ikke helt oppe der, som hypen tilsa. Jeg liker psykologiske thrillere btw. Ha en fin dag:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg liker "myk krim" så en helt ok bok som en avveksling på verkstedet, mens jeg driver med kjedelig jobbing der. :)

      Slett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!