mandag 30. desember 2019

Roman 2019 av Dag SolstadEn sprudlende, fantastisk god historie!

Dette er 3. boka om Bjørn Hansen. Jeg så Dag Solstad snakke om denne boka på tv og fikk lyst til å høre den. Nå har jeg ikke lest eller hørt de to første, så det var kanskje litt dumt, men den står seg fint alene også. Får ta de andre seinere.

Bjørn Hansen har nå blitt en eldre mann på 77år. Han bor på Grønland i Oslo, han er ensom på sin måte og lever sitt eget sære liv, med å ta trikken rundt om kring, gå på kafe og lese bøker.

Han har en sønn som han besøkte spontant for 9 år siden i 2009. Han fikk en ide om at han ville treffe sitt barnebarn Wiggo, som han aldri har truffet, de bor i Bø. Det eneste han så av sin 11årige sønnesønn var at han drev med hanggliding langt avgårde sammen med fem andre oppe i luften. Så besøket var mislykket og han dro hjem. 

Thea Nilsen, Bjørn Hansen sin svigerdatter står en dag i 2018 utenfor døren hans, med sønnen Wiggo på 20 år ved sin side. Hun har bestemt at Wiggo skal bo hos sin farfar for og studerer litteratur på Blindern. Bjørn bor i sin et-roms leilighet fylt til randen med bøker, så det blir fint.

Wiggo er en sær og spesiell type som sin farfar og en dag sier Wiggo: "Du er en slags opprører". Han ser opp til sin spesielle farfar og de blir ekstra nære når Wiggo sier at Bjørn bor i en tarvelig 1.roms dritt leilighet, overfylt med bøker. Men, de snakket ikke om litteratur sammen.

Etter et par mnd. forelsker Wiggo seg og det fører til ulike og uventede utspill og endringer.

Dette var et fyrverkeri av en Solberg roman, det beste jeg noen gang har lest/lyttet til av han. Hans uventede dreininger og sære personer som gjør mye rart og oppfører seg litt annerledes enn mange andre mennesker. 
Vi hører også om hvorfor det har vært brudd mellom far og sønn. 

Denne må bar leses eller lyttes til opplest av Kai Remlov som leser fantastisk bra!

ANBEFALES!

Utgitt på Lydbokforlaget
spilletid 3.02.47
Kilde: lytteeksemplar


4 kommentarer:

 1. Den funket på egenhånd altså? det hadde jeg nesten ikke trodd, men kjekt å vite. Enig med deg at Kai Remlov leser formidabelt, kanskje spesielt på den første boken når stemmens han former karakterene på en fargerik måte. Gled deg til å lese starten!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det som skjedde i de to første bøkene kom han inn på, så det ble noen knagger å henge hans fortid på.
   Kai Remlov er en fantastisk god oppleser

   Slett
 2. Jeg tror også denne funker på egenhånd, siden det er så mange repetisjoner fra tidligere hendelser i boka. Jeg leste alle på rappen- sånn ca- og er likevel glad for det nå, særlig fordi den første var så bra:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg må sjekke ut de to første også.

   Slett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!