søndag 15. desember 2019

Min søster Madonna av Christopher CicconeBrorens fortelling om livet med og uten Madonna

Madonna sin to år yngre bror har skrevet denne boka om seg selv og hans forhold til søsteren sin Madonna. De har holdt sammen i tykt og tynt fra barnsben av og vært hverandres styrke i mange, mange år.  Dette er også en biografi om han selv og hans turbulente liv. Hvordan han ble skjøvet fram som broren til Madonna, livet han fikk oppleve av triumf og styrken hun gav han. 
Tross alt det gode forholdet de har hatt opp gjennom livet, endrer dette seg etterhvert.  Begge mistet de på en måte det naturlige fotfeste og kontrollen over seg selv, sine gjerninger, sitt misbruk andre partnere og livet som endret seg totalt for begge.

Madonna var pappas bortskjemte lille jente og Christopher er hennes homofile bror, som faren aldri helt klarte å takle. De var begge opptatt av dans og musikk, det var noe av limet mellom dem, og det å ta vare på hverandre. De hadde i barndommen mistet moren sin og fikk raskt en stemor og halvsøsken.

Jeg har lest en annen biografi om Madonna, så det var faktisk ganske morsomt å lese denne boka. Christopher og Madonna har jobbet sammen i mange, mange år. Han var også danser i showene hennes i begynnelsen, men fikk mer og mer å si ang. kostymer, Han var påklederen hennes, han hadde ofte regien og design av scenene. Han ordnet alt med husene og leilighetene hennes, alt av innredning, "stailet" med møbler, kunst, tekstiler, farger osv. (totalt åtte av hennes hjem). Han var rett og slett en utstrakt arm som viste alt om henne og viste hva hun likte og ikke likte. De stolte 100 % på hverandre.

Det var i 1984, da det virkelig tok av for madonna under "The Virgin Tours" at Christopher kom på lønningslista, til Madonna. Han hadde før det utdannet seg som danser, jobbet med å lage musikkvideoer og malte bilder. Han flyttet til L. A og det turbulente liv startet. Hans verden ble Madonnas fortrolige venn og aller nærmeste medarbeider. Dette ble et annet liv omgitt av luksus, med kjendiser og muligheter han ikke hadde drømt om.

Livet med Madonna var ikke lett, skjønner jeg. Myten hun selv har skapt ved å fortelle at hun kom til New York med 25 dollar i lomma og ingen steder og bo er bare tull, hevder han. Hun hadde mange venner der og de fikset bosted og jobb for henne. De kom heller ikke fra en fattig familie, men fra en middelklasse familie. Madonna. Hun likte å sette ting på spissen. 
Madonna blir mer og mer ustabil ettersom årene gikk og hun blir en større og større stjerne og begynner å behandle folk dårlig, også han. Hun tenker bare penger, men gir bort utrolig mye også.

Årene går og Madonna sin "pappajakt", begynner hun ønsker seg barn, det blir intenst med mange menn og korte forhold. Hennes forhold/ekteskap varte ikke mer en max to år, sier han.

Christopher høster på sin side annerkjennelse og har flere kunst utstillinger i årene som går, selger bra. Er det fordi jeg er Madonna sin bror? Mange kjendiser kommer på utstillingsåpningene og høyt doping nivå. Dette medfører at Christofer begynner med kokain, sammen med Ingrid, Madonna sin partner i mye og gode venninne. De tre var en trio i 15 år. 

Han var Madonnas mentor i alt og han kjøpte blant annet inn kunst for henne. Men en dag da de hadde blitt enige om å kjøpe inn tre malerier, og han kom med dem. Så hun ikke på dem før hun sa at de ville hun ikke ha dem. Der sto han med disse tre bildene han hadde kjøpt for 65.000 dollar (-95) og hun ville ha dem. Han ble skikkelig forbanna, men etter et halvt år fikk han solgt dem. 
Dette og at Madonna ble gravid, hvor all festing tok slutt, da begynte hun virkelig å ta avstand fra fest og dop. Kalte han narkomisbruk er osv. de blir venner igjen, men det han ikke vet er at under Oscar utdelingen i 1999, blir min siste dans med Madonna. «Vi det perfekte dans-par!» 

Regissøren Guy Ritchie har kommet inn i Madonna sitt liv, han er har homofobi og jeg er ikke velkommen mer. Det ble nakkeskuddet for mitt forhold til søsteren min, sier han. Guy (Chris. fikk komme i bryllupet) og Kabbala religionen splittet oss. Oy, her kunne jeg skrive mye, men dette får holde.

Christopher har alltid holdt seg i bakgrunnen og holdt seg unna pressen, aldri uttalt seg om Madonna i media, men her forteller han mange sannheter om livet sitt og Madonna. Og hvorfor dette skar seg, men at det er på bedringens vei, håper han.

Absolutt en fin biografi, som hyller Madonna på mange måter, men også på en forståelig måte klarer å fortelle bruddene. Og være Madonna sin bror har gitt han mye, et liv han aldri hadde drømt om.  
Det stemmer utrolig bra, overskriften i mitt forrige innlegg om Madonna: " En dame med store krav til seg selv og vet å utnytte andre til sin fordel".


  


 Madonna og Sean

Utgitt på Schibsted forlag 2008.
sider 358, + mange sider med bilder
Lånt på biblioteket 


8 kommentarer:

 1. Interessant. Jeg har stor sans for Madonna. Men jeg skjønner at baksiden av en så stor suksess er at hun må være knalltøff og behandle folk på en måte som ikke alltid er like bra, at det vil oppleves slik.. Høres ut som en forsmådd søsken han broren, men det er jo forståelig når han ikke ble godtatt med sin homofili av Guy Ritchie..og Madonna tar ektemannens parti..

  Ang bildet med Christopher og damene ser både Naomi og Kate ganske så rusa ut, men det er jo et partybilde og sånn er/har livet vært i de kretser.

  SvarSlett
 2. Nei, denne boka handler heller om hvor fantastisk livet sammen med Madonna ble. Hvordan hennes popularitet har blitt til mange goder for han. Han har solgt mye bilder pga at han er broren til Madonna og fått innpass blant kjendisene osv. Men, at hun følger de menn hun har hatt gjennom tykt og tynt irriterer han.
  Dette er ikke en surmullerbok, for han er klar over sitt narkoforbruk og dumme ting han har gjort også har vært med på at hun blir sur på han. (ikke slik som broren til Sonja Henie som bare skrev om hvor drittsekk hun var, noe som ble veldig fokusert i filmen om Sonja som kom i fjor)
  Ja, de ser litt rusa ut!

  SvarSlett
 3. Jeg husker jeg digget Madonna til jeg ble ganske voksen, og syntes å huske at det ble skrevet at hun var fattig og måtte finne mat i bosspann rundt omkring. Og i følge denne boken virker ikke det å stemme helt. Det er kanskje ikke alltid like greit å leve i skyggen av en berømt søsken selv om det virker som han har vært inne i varmen en stund i hvert fall.

  Denne boken fikk jeg lyst til å lese så tusen takk for tips!Du er god på å finne bøker jeg aldri har hørt om.

  Ha en fin søndagskveld, nå er det adventsstund med guttaboys her i huset før jeg skal lese litt før natta.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, Madonna må hedres med smykke, derfor leser jeg om henne. Da må man grave litt på biblioteket. Ha en fin ny uke!

   Slett
 4. Skulle si akkurat det samme som Beathe, jeg digget henne på slutten av 80-tallet, og tenker med gru på meg selv på discogulvet når Madonna kom på høytalerne :) Fin innfallsvinkel til livet hennes, og spennende å lære om hvordan broren kom i skyggen av henne, men allikevel fikk noen positive utganger av det.

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig, denne boka er jo 10 år gammel, så jeg regner med at de har blitt venner igjen. Blodsbåndene som italienerne har til hverandre er nok ikke bare å kutte over.
   Det hadde vært morsomt å finne ut av...

   Slett
 5. Takk for detaljert informasjon... fordyp deg i den glitrende :-))) Jeg synes... det er
  spennende.
  Hilsener til deg.
  God 3. adventskveld.

  SvarSlett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!