søndag 1. desember 2019

Oppsummering November 2019


Vinter og snøen har kommet og varsler om kortere og kortere dager, helt til solsnu. 


"Bli hos meg" av Marianne Storberg. En historie om oldemoren til forfatteren som kom på psykiatrisk sykehus og familien hennes som ble splittet opp. En gripende historie.

"Soloppgang" av Victoria Hislop er en fortelling fra Kypros fra bomberegnet over byen Famagustra i 1972. En roman som bygger på historiske fakta om Kypros,og folkeslagene som bor/bodde der.


Vi skal ikke våkne av Heine Bakkeid, en fin krim fra Island, med flotte skildringer fra landet. Litt myk krim, det passer meg.

"Diktning" av Tor Jonsson  fra 1963.
Denne har jeg lest i forbindelse med Diktleser-sirkelen.
Gunvor Hofmo skrev ikke bare dikt, i denne boka kommer vi litt nærmere henne via brev, fortellinger osv "PROSA" redigert av Jan Erik Vold.
Informativ og biografisk.


Levi Henriksen "Så langt hjemmefra, så nær der jeg bor".
En vakker novelle- samling.
Den perfekte julegaven til han....

"Raskolnikov" av Fjodor M. Dostojevskij, En fantastisk spennende og fin klassiker."Full spredning" av Nina Lykke. Når ekteskapet har gått ditt høna sparker....En veldig humoristisk, ironisk og fengende skrevet roman. Der ingenting er og blir som man tror.Dette ble 8 bøker denne mnd også. Ganske stolt over å endelig har fått lest Raskonikov helt ferdig, den var lang. Ellers har jeg valgt meg ut bøker i november som jeg viste var bra, Hislop var absolutt den svakeste av dem. Bøkene denne måneden har vært av svært  ulike sjangere og det liker jeg. 

November har vært en innholdsrik måned. Jeg har både vært på Photocamp med kurs i Natt-fotografering, Mote-fotografering og Faglige seminarer ang. kunst/kunsthåndverk denne mnd og diverse andre hyggelige møter og utstillinger. Litt tung i hodet i dag etter julebord i går, men slik skal det være....

Vinteren har også noe sjarmerende vakkert ved seg

9 kommentarer:

 1. Fine vinterbilder! Jeg har lest to av "dine", Levi Henriksen og Nina Lykke. Ble nysgjerrig på boken om Gunvor Hofsmo og ikke minst lese bøkene til Tor Jonsson. Ja, det må være greit å være litt småredusert etter et julebord. Ha en fin 1.søndag i advent.Her blir det snart varm sjokolade med krem og julekaker, eller tvangskos som jeg pleier å si.

  SvarSlett
 2. Flott oppsummering, med fine vinterbilder. Kom nettopp hjem fra KODE etter omvisning med kurator i to utstillinger, nå higer jeg etter å ta Full spredning med meg ut på terrassen med tekoppen min :)
  Ser at Norske bokbloggere har laget uorden på din blogg også...

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg skulle gjerne ha sett noen utstillinger i dag jeg også, men det får bli en annen dag. Jeg har kost med ved ovnen med pledd mesteparten av dagen, med en bok.
   Fantastisk digert bilde de har klart å legge inn...

   Slett
 3. Fin oppsummering.:) Har lest Bakkeid, Hislop og Lykke av disse. Leste ferdig Full spredning i natt. En roman helt etter mitt hjerte. Fornøyelig og knallgod satire. Skal inn å lese innlegget ditt nå.. mitt kommer kanskje i morgen. Måtte skrive oppsummering i dag.
  Ha en fin desember Ingun.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så enig, den boka var en fryd. Leste i noen anmeldelser i dag at de synes personen var for endimensjonale, det synes ikke jeg. De var beskrevet som sære prototyper og da kan man tenke og danne seg et bilde selv, man må ikke ha alt inn med teskje.

   Slett
  2. Enig med deg. Dessuten er det vel naturlig å overdrive en del trekk i den type satire som Lykke bruker.

   Slett
 4. Her er det bøker jeg skal titte nærmere på. Takk for tipsene.
  Takk også for fine vinterbilder. Gode adventsdager ønskes av Tove/fargeneforteller.
  Husk at adventsfargen er fiolett, ikke indigo!

  SvarSlett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!