lørdag 14. november 2020

Arven etter Alberta av Maria LangEn bok i Agatha Christie stil, en mild krim utgitt i 1947, første gang. 

En tilfeldig valgt bok, jeg måtte ha noe annet å høre på når jeg jobbe, fordi nå har det vært litt mange bøker som gikk på samme tematikk, mor. Så jeg kastet meg bare over en tilfeldig ledig lydbok i BookBites også handlet den om ei jente Polly som vokste opp/var pleiedatter hos en dame, Alberta. Hun var en mor for Polly fra hun var et år gammel og vokste opp hos henne, Polly har nå flyttet til Stockholm og blitt tyve år. Hun får en beskjed om at Alberta er funnet død på soverommet sitt, hvordan?

Polly Thomsson, jobber i Stockholm drar med en gang ned til Skoga og til det Alberta sitt store rosa hus. Hun sørger over henne og undres om det var et mord eller en naturlig død? Det var mange merkelige tilfeldigheter rundt Alberta sine siste timer. Hun ble begravet og alle de nærmeste møter opp da boet skal registreres og fordeles. Krangelen er i full gang før de får begynt. Albertas bror og kone, nevøer og nieser har kommet. Hvem skal arve den barnløse Alberta og hva? hvem har arverett osv. Det finnes et testament og hvem er han mannen fra Sør Amerika?

Stadig nye ting kommer opp og mordkommisjonen kobles til dødsfallet. Mange forviklinger og en rekke gåter om slekten rulles opp, den ene mer eventyrlig og mer makaber enn den andre, og det finnes naturlige forklaringer på mye. 

En litt gammelmodig historie fortelling, men den var ganske så spennende og merkelig på slutten. 

Cappelen Damm lydbok 2019, lest litt kjedelig uten patos.

6 kommentarer:

 1. Skjønner godt at du vil vekk fra mor en stund, tenker det samme om dagen :) Jeg har lest noen bøker av Maria Lang, men gikk litt lei stemningen fra 40-tallet.
  Ha en fortsatt fin søndag Ingun!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har faktisk tre innlegg som jeg ikke har rukket å blogge om ang. mor. Pc min gikk i svart i forrige uke og har bare hatt en gammel som har jobbet når den selv ville og i selv valgt tempo, henger seg opp osv. Nå, i går fikk jeg meg ny :)

   Slett
 2. For noen år siden hadde jeg en Maria Lang periode. Da var det godt med det trygge, tilnærmet kjedelige. Bøkene er også koselige og milde, som snille eventyr.
  Jeg har ikke vært på samme "lese om mødre" kjøret som dere. Det virker slitsomt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg skal hive meg over noe annet nå. Det har blitt for mye om mødre bøker, nå!

   Slett
 3. Men denne hørtes litt små-spennende ut! Dødsfall og arv er ikke alltid like enkelt.
  Jeg mistet min tante på lørdag, tante Gerd, eller GT Sara som hun er kjent som. Det var den siste av min mors søsken på 10. Hun falt dessverre inne og brakk lårhalsen, og døde under operasjonen. Tror at det var det beste for henne, som har underholdt til det siste. Å sitte i en rullestol hadde ikke vært greit, og hun var jo blitt 96 år. Men vi vil savne henne. Hun har vært til glede for mange. Hilsen Tove/fargeneforteller

  SvarSlett
  Svar
  1. Kondolerer Tove. Hun har hele førsteside på HA i dag, jeg skulle akkurat til å skrive dette på bloggen din.

   Slett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!