onsdag 28. april 2021

Eiketreet av Sofia Lundberg


En avslappende og god "feelgood" roman

 Noen ganger trenger man bare en roman som er medmenneskelig, rettferdig og herlig. En lydbok man blir glad av å høre på. 

Ester har blitt skilt fra mannen hun trodde var "den mest fantastiske mannen i verden". Men det ekteskapet gikk ikke, når man er mistenkelig og sjalu. Ester og Alex fikk sønnen Adrian som nå snart er seks år. Han er annen hver uke hos mor og far. Ester synes det er så forferdelig trist når han er vekk og hun har funnet seg en benk under et eiketre hvor hun ofte går og tenker over livet sitt, og griner. Der treffer hun en kvinne med navn Rut, en eldre kvinne som har levd et langt og annerledes liv. Men hvilket liv?

Rut har observert henne flere ganger og kommer med kaffe for å trøste henne, der Ester sitter på benken og griner. De to blir veldig gode venner. Vi får høre om Rut som giftet seg med en italiener og nærmest rømte med han til Italia, til Como sjøen. De skapte de seg et liv som ikke ble som Rut hadde tenkt seg.

De treffes annen hver uke over en lang tidsperiode, men så en dag dukker Rut ikke opp og huset hennes skal selges. Da blir vi med på eventyrreisen til Como-sjøen og får vite litt av hvert. Der opplever Ester, mye og treffer kunstnere, god mat, vin og løssluppen kjærlighet. Mer røper jeg ikke, men den var god og traff meg midt i hjertet.  

 Dette er en lydbok fra Book Bites, 7. timer 51 min (måtte høre de siste timene ferdig hjemme i dag).

Lest av Ingrid Vollan, hun leser veldig bra!

En bok som jeg ble glad av og som jeg i går hørte på, til og fra i min bil for å besøke mitt sjarmtroll av et barnebarn. Det var så lenge siden jeg hadde sett han og vi fikk mange timer sammen før jeg dro hjem. Det har vært litt travle tider, så herlig med en hel fridag. 10 kommentarer:

 1. Ja,dette var en fin bok som jeg også har lyttet til. Herlig barnebarn du har 🙂

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg storkoste meg med boka. En herlig gutt, synd at han bor så langt unna.

   Slett
 2. Ble så opptatt av det nydelige barnebarnet at jeg glemt boken :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var nok på grunn av han at jeg var i så strålende humør, og alt i livet var tipp topp!

   Slett
 3. Denne har jeg også på vent. Godt du likte den. Trenger slike bøker innimellom. Og så Italia:)
  Skjønne barnebarnet ditt:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg trengte en slik bok akkurat nå, det gir en litt opptur psykisk. Etter at jeg dagen før leste om samene ( omtale kommer). Ja, en skjønn gutt, bare synd at han bor to og en halv time unna. Men det er motorvei hele vegen så det går bra. Du har jo barnebarn lenger unna, så jeg har ikke mye å klage over.
   Ha en fin torsdag, corona sprøyte i dag, for meg :)

   Slett
 4. Så deilig med en god bok og å få besøke barnebarnet! Jeg har ikke sett barnebarna i Oslo siden forrige sommer, men nå er jeg snart fullvaksinert, så da tar jeg turen! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, herlig, både boka og barnebarnet. Nå har jeg vaksinert meg også, herlig!
   Håper du får treffe dem snart:)

   Slett
 5. Dette var litt av et sjarmtroll! Savner tiden da barnebarna var små, nå er de voksne - men veldig hyggelig det også selvsagt!
  Dette er en bok jeg bør se nærmere på. Hilsen Tove/fargeneforteller

  SvarSlett
 6. Boka var fin, kan absolutt anbefales. Ja, er ikke barnebarnet mitt herlig. Han skal få en bror på et årsdagen sin:)

  SvarSlett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!