lørdag 5. februar 2022

"Den savnede søsteren" av Lucinda Riley

 

Så fikk jeg endelig lyttet til siste boka om de syv søstrene..

Serien:
Bok nr. 1: De syv søstre, fra 2014 omhandler Maia, oversetter, Brasil
Bok nr. 2: Stormens søster  omhandler Ally, seileren og fløytisten, Norge og Bergen

Bok nr. 3:  Skyggesøsteren fra 2017 omhandler Star, den jordnære, Nord England
Bok nr. 4: Perlesøsteren, utgitt 2018 omhandler CeCe, kunstner,  drar til Australia
Bok nr. 5: Månesøsteren, utgitt 2019 omhandler Tiggy, Skottland og Spania
Bok nr. 6: Solsøsteren, 2020 Electra, kjent fotomodell, handling er i USA og Kenya. 
Bok nr. 7: Hvem er den siste, boka fra 2021?


J
a, det var den siste som skulle på plass. Det ble en lang og innviklet historie, med diverse sidespor og mistolkninger underveis. Etter mye leting skulle de seks jentene samles og dra til stedet der Pa døde. Slik at de kunne legge ned en krans på et årsdagen etter hans død. Derfor var de så ivrige etter å finne den syvende også. 

De har funnet noen spor og drar til en New Zealand til Mary- Kate McDougal. Familien hennes driver en vingård. Faren hennes er nylig død og moren har reist vekk, på en ferietur. Broren Jack bor i Frankrike og skal lære mer om vinproduksjon.   

Mary-Kate er 22år og tar imot to av søstrene. De spør etter en stjerneformet smaragdring  med syv-tagger og en diamant i midten. Jo, den kjenner hun til, men moren har tatt den med seg på reisen. 

Det blir en vill jakt etter moren Mary, som føler seg forfulgt. Hun får skikkelig angst og er tydelig skremt av alle de merkelige jentene som møter henne over alt hvor hun drar. Mange forviklinger og lange historier om morens oppvekst i Irland, men hvorfor rømte hun?  

Jeg likte å høre om Irlands historie og alle kampene mellom irene "Frihetskjemperne" og engelsk mennene. Historien om republikanerne og katolikkene, ble også fint beskrevet. 

Mary som bare forsvant fra Irland for 37 år siden, og torde ikke dra tilbake får vi svar på også. Hennes møte med familien sin i Irland og med Ambrose, den historien var rørende.

Jeg røper ikke hvem som er den syvende søsteren, for her endte vi opp med flere kandidater. Så det røper jeg ikke.

En veldig lang historie, med alt for mye utbroderinger. Så jeg er glad at nå er den serien endelig over og jeg har fått på plass alle døtrene. Det har vært en lang og spennende historie, hvor vi har havnet i mange land med ulike kulturer. Totalt sett synes jeg tematikken er spennende, fordi jeg er adoptivmor selv, men det ble litt vel lange utredninger om små ting, og forviklinger. Særlig denne siste boka ble litt for lang, synes jeg.

Så spørs det om den siste boka i serien er skrevet? For den slutter med at vi skal til Atlantis? Hun drev å skrev en bok til når hun døde, var det siste fortellingen om dem, mon tro? 

Lånt på Book Bites, spilletid 23timer 38 min, 2021 


8 kommentarer:

  1. Eg las denne på to dager, og syns det var spennande og interessant omtrent heile tida. Det eg har likt minst med serien er at kvar søster har fått si bok, her var alle samla.

    Når det gjelder siste boka, den planlagte boka om Pa Salt, vart det sagt i mai i fjor at sonen Harry Whittaker skal skrive den ferdig. Han har vore med og skrevet fleire bøker med Lucinda Riley. Han måtte bare få tida til hjelp, og boka er planlagt utgitt våren-2023.

    Det spørsmålet eg sitter igjen med, og som eg håper siste boka svarer på er om Pa Salt verkeleg er død. Alle søstrene meiner dei har sett han i ein eller anna samanheng, og ingen har sett han død. Han vart senka i havet. Kven er han, og kor kjem han frå?

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg har også tenkt tankene om ar Pa Salt kanskje ikke er død. Jeg skal helt sikkert lese siste boka også.

      Slett
  2. Fin omtale Ingun, og jeg er enig med deg, boken er lang og det er litt godt at serien er ferdig. Kanskje? vi får se, jeg har også tenkt at Pa Salt ikke er død, hadde vært kjekt å fått det spørsmålet avklart :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, vi får se. Det har vært mye spennende historier, men hun drar de ofte litt for langt ut. Lenge etter at jeg har funnet ut hva hun vil fram til. Morsomt konsept også får vi se om Pa Salt er død eller levende!

      Slett
  3. Sønnen skal vel ferdigstille den siste boka i serien, som hun nestne hadde skrevet ferdig. Sto en del om det etter at hun døde. Jeg likte denne ganske godt, men som deg synes jeg den var en del langdryg og for lang. Skrev vel noe om det på bloggen om boka, tror jeg.. Ønsker deg en fin søndag Ingun:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Tror vi er ganske så enige om at det ble litt vell mye utbroderinger og langdrygt. :)

      Slett
  4. Jeg er nok enig med dere alle, at det antagelig kommer en avsluttende bok, og at Pa Salt kanskje lever. Vi får vente og se! Hilsen Tove/fargeneforteller

    SvarSlett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!