lørdag 1. januar 2022

Desember oppsummering


sola har snudd og vi er på rett veg mot sol og varme.

Jula er møteplass for familien og vi blir en større flokk for hvert år. 
Maribel, med guttene sine på 5 mnd. og et og et halvt år.

Våknet i dag 1, nyttårsdag til en typisk januardag på hytta.
Så til oppsummering av bøkene:

Patrick Modiano, Søndager i august. En eventyrlig spennende og fin roman fra Nice. En stemning å drømme seg vekk i.  Agota Kristf "Analfabeten". En biografi som Agota har skrevet om barndommen og å være flykning, og et skrivende menneske.


 "Det regner Fugler", en skjønn roman om å leve livet slik man ønsker det, selv om man har kommet langt opp i årene. En morsom og litt spesiell fortelling.

 304 dager Simon Stranger, En sterk bok om Krigsveteraner. Utrolig bra!

Tarjai Vesaas, noveller og om Gunvor Hofmo foredraget på Hamar.

Herbjørg Wassmo, Mitt menneske, en nydelig bok som passet perfekt for meg. En bok om kunstnerlivet og hvor viktig litteraturen er.

Tarjei Vesaas "Det store spelet". En fin klassiker om Per Bufast, om oppvekst, krav og forventinger.

Linn Ullmann, "Jente 1983", en bok som fortalte om hva ungekvinner kan og har opplevd, i forhold til eldre menn.

 Carl Frode Tiller "Flukt", en spennende og flott bok fortellerteknisk og tematisk. Abid Raja , Min skyld. En bok jeg håper mange leser, for han forteller så bra om mange ting om seg selv og det å være innvandrer i Norge.

 Kolbeinsøy av Bergsveinn Birgisson. 
Omtalen kommer, det ble liten tid nå. 
           
 Hjerteknuseren, det var en tynn historie, med alt for mange utbroderinger, burde vært justert ned til en novelle. Tematikken mor -sønn er viktig og bra formidlet.

 En novellesamling med fire ulike noveller av Herbjørg Wassmo. En litt annen stil en det jeg er vant  til fra henne, og jeg klarte ikke å la meg imponere noe særlig av denne. Kun den siste novellen synes jeg var fin, de virket som en kladd til kunstneren i boka: Mitt Menneske, se høyere opp.

 
Ellers har desember flydd av gårde, med mange festligheter og ulike sammenkomster, og det er hyggelig. Jula har jeg et rolig forhold til, men litt baking osv. må til. Å møtes og hygge seg med god mat rundt bordet  er det viktigste. 
Min aller største julepresang var absolutt innkjøpet som Innlandet Fylkeskommune gjorde. De kjøpte inn seks av mine Hommage smykke/bilder. Klikk på leken om du vil se mer på hvilken som ble  valgt.

  

Sigrid Undset. 100 år siden første boka i serien Kristin Lavrans datter utkom. Serien hun fikk Nobelprisen for i 1928. 

GODT NYTT ÅR!

14 kommentarer:

 1. Gratulerer Ingun, det må være veldig stas at Fylkeskommunen valgte å kjøpe julegavene sine hos deg :) Mange bøker har du lest også, jeg har lest 6 av dine og har Mitt menneske klar i hyllen, mens jeg snuser på Tiller og Raja. Gleder meg til å følge deg i året vi akkurat har begynt på!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hyggelige ord. Ja, vi følges av i 2022 også. :)

   Slett
 2. Fin oppsummering:) Har lest 6 a dine denne gangen.
  Så utrolig gøy med det innkjøpet:)
  Godt nytt år, Ingun:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, innkjøpet ble jeg virkelig glad for. Før har det bare vært enkelting og lite synlige ting. Happy meg også, og for at vi kan gi hverandre fine tilbakemeldinger i 2022. :)

   Slett
 3. Godt nytt år! Så stas med innkjøpet, det må vera kjekt å bli verdsatt på den måten.

  Av dine desemberbøker har eg kun lest Abid Raja. Enig i at det er ei god bok.

  SvarSlett
 4. Gratulerer! Så flott at Fylkeskommunen landet på deg da! :)
  Ønsker deg et flott nytt år med både smykker og bøker. Her har jula og romjula gått stille for seg. Vi var kun nærmeste famile, og ble hele 5 stk 2.juledag. Akkurat som jeg liker det. Nytt år, nye muligheter (og nye forsetter som starter imorgen, mandag - ikke spør, business as usual ;)
  See U around!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, og godt nyttår til deg også. Nå er julepynten vekk og hverdagene kommer fort, men det er OK . Har heldigvis nok å drive med og ting på gang. Ser fram til et flott 2022, og håper på å kunne få kommet meg ut i verden igjen og oppleve mye nytt. :)

   Slett
 5. Du må jo være kjempestolt av at Fylkeskommunen valgte dine flotte bilder/smykker. Gratulere!
  Veldig koselig bilde av mor og barn. Jeg savner tiden da våre barnebarn var små.
  Det er utrolig mange bøker du har lest og oppsummert. Eller - de fleste har du vel hørt på.
  Jeg liker fremdeles best å lese en bok.
  Alt godt ønskes deg og dine i det nye året. Hilsen Tove/fargeneforteller

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Tove, det er stor stas med de små, bare synd de bor så langt unna at man ikke bare kan ta seg en rask tur til dem, og passe dem. Flotte gleder og godt nyttår!

   Slett
 6. Godt nytt år! Og gratulerer med flott oppkjøp av dine nydelige smykker. Jeg har lest noen av bøkene dne, og har et par på lista over de jeg skal lese snart. Da står et nytt år foran oss, med bokgleder og store gleder med familie og barnebarn. Og så håper vi på en bedre fordeling av godene, generelt, og at vaksinen når flere en oss i den rike del av verden. (Bare et lite hjertesukk).

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er så enig med deg, og håper at alle snart tar til fornuft og vaksinerer seg. Herlig med små barnebarn, de andre har blitt så store. Takk for hyggelig kommentar, jeg ble veldig glad over at de gjorde et litt stort innkjøp, ikke bare enkelt smykker som jeg har opplevd før.

   God nyttår til deg og dine også :)

   Slett
 7. Fin oppsummering med koselig bilder. Familie er det viktigste med jula :)
  Gratulerer igjen med smykkeinnkjøpet. Det er stas!
  Ser frem til å følge din lesereise i 2022

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk i like måte, det ble ikke mye tid til lesing i jula, men nå tar jeg det igjen.
   Veldig hyggelig med jul og at familien samles, selv om eldste datteren ikke kunne komme. :)

   Slett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!