tirsdag 21. desember 2021

Anne B. Ragde "Hjerteknuseren"


En mor som alltid gjorde det beste for sønnen sin.

Jonette er moren til Ragnar, en gutt på 25 år, han bor hjemme, jobber ikke, betaler ikke for seg hjemme. Han er ikke student, men har studielån? 

De bor i byen, men har ei hytte to timers kjøring hjemmefra. Det er sommerferie for Jonette som jobber på et storkjøkken. Hun trives på hytta, men en dag er Ragnar helt utafor, hva har skjedd med han? Full krisemaksimering, så var han bare kanon full. Han ble pumpa og hun som trodde han hadde fått hjerneblødning.

Han er en bortskjemt gutt, hvor moren vaske både rommet hans, klærne hans og lager all maten i huset. Faren, Ragnar døde da han var 16 år, så moren føler hun må gjøre alt for gutten sin, hun har bare han.  Hun blir forbanna på han av og til, men gjør ikke noe med det.

Ragnar drar for å treffe en dame, og kommer hjem og spør om moren kan være barnevakt en helg, for han og Tonje vil være på hytta alene. Etter en stund sier hun jo, og drar hjem til Tonje og overtar ansvaret for to barn på 8 og 5år.  Hun stortrives i rollen og liker barna veldig godt. Men hvorfor ringer ikke Tonje og lurer på hvordan det går?

Jeg røper ikke mer, men Jonette tok noen trekk helt på slutten av boka som hun skulle tatt for mange år side. Heldigvis! Ellers var jeg ganske irritert på Jonette som lot seg utnytte på alle måter av sønnen gjorde så mye dumt. Hun ville og var en god mor skjønner vi, hun var en som likte å barn rundt seg og kunne sette grenser for dem. Hun må få seg en annen jobb, hun hadde passet fint i en jobb med barn. Hun var engasjert, men ensom. 

Dette ble en syltynn historie, som er alt for utbrodert i minste detaljer. Historien fortelles lineært i tidsforløp og alt er fra hennes synsvinkel. Jeg synes den ble kjedelig, langsom og for triviell. Den kunne vært kuttet ned til en novelle, for det bikket noen ganger over til "å koke suppe på en spiker"

Spilletid 7t, 3 min. Book Bites, Lest av Anne Ryg.

 Andre som har lest boka : Tine, Anita, Beathe

6 kommentarer:

 1. Høres ut som vi hadde samme oppfatning av denne boken. Jeg har ikke hatt full klaff med Ragde hver eneste gang men jeg vet at hun kan mye bedre enn dette. Tafatt og kjedelig tror jeg at jeg oppsummerte med.

  Ønsker deg fine førjulsdager,Ingun :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg likte serien om familien Neshov, men dette ble platt. Ønsker deg også fine førjulsdager :)

   Slett
 2. Jeg var blant dem som likte romanen ganske godt, så her er vi ikke enige. Greit det også. :) Har blogget om den.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har ikke fått med meg at du har blogget om den. Som jeg skrev over så pleier jeg å like bøkene hennes, og historien om Fam. Neshov seien var morsom. Jeg fant ikke tonen, men fint at vi alle har lik oppfatning. ;)

   Slett
 3. Jepp, jeg likte den nok hakket bedre enn deg :) Da jeg leste omtalen din nå, kjente jeg på den irriterende følelsen av å ha en bortskjemt voksen gutt boende i huset.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja jeg vet, hadde det i sommer. Så det var kanskje derfor den ikke falt helt i smak. Man må lære seg til å si ifra :)

   Slett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!