søndag 22. februar 2015

Ledig Agnes "To sekunder før miraklet"En fortelling om å ta  medmennesker og dagene slik de kommer og møte de på en positiv måte.

Julie er kassadame i supermarkedet og har akkurat fått skjenn av avdelingsleder. En tåre renner nedover kinnet hennes da Paul, en voksen mann som kunne vært hennes far bryr seg og får ømhet for henne. Han ber henne ut på lunch for å snakke med henne noen dager seinere og de blir gode venner. Julie har en travel hverdag med jobben og lille treåringen Ludovic (kalt Lulu).

Paul ber henne og Lulu bli med til Bretagne sammen med sønnen sin Jerome. Han ble for kort tid siden enkemann da han mistet sin kone.  Jerome liker ikke at faren har tatt Julie og Lulu med på ferie, han er sur og gretten mot Julie og Lulu i bilen på begynnelsen av ferien. 
Tre uker etter har de naturligvis blitt venner og kan dele felles opplevelser som løping osv. Jerome er lege og har en vikar som ringer til han hele tiden og må få veiledning. Julie ser mannen bak den triste masken han bærer når han veileder og tuller med vikaren sin, Caroline.

Etter tre fantastiske uker skal de hjem. Så skjer det at de blir påkjørt av en fyllekjører, det blir dramatisk...
Jerome og Lulu som sitter på venstre side blir hard skadet og blir på sykehuset lenge.....

Julie flytter inn i Jerome sin leilighet sammen med Caroline for å bo nærmere sykehuset.

Tiden på sykehuset er tøff for Julie og Lulu er så hard skadet at hun velger å ta et endelig valg.........
Den skjer mye på sykehuset folk treffer hverandre og blir kjent, noe både Julie og venninnen hennes gjør...
Paul føler at det er hans skyld at det gikk slik, fordi han tok de med på ferie, så skyldfølelsen hans prøver han og rette på.

Julie og fysioterapauten til Lulu blir gode venner og dette utvikler seg, for han klarer å åpne øynene til Julie så hun får noe annet å tenke på.

En meget fransk bok om kjærlighet, lengsel, lykke og bli beruset av de små øyeblikk og det å lære seg til å innse og leve med sorgen.

Det er ikke en grensesprengende roman, men en liten enkel fortelling om hvordan lykke kan komme og gå!
Jeg likte boka på en måte, men det var noe jeg ikke likte og det var oppleseren. Oppleseren hun leser litt overspent, overtydelig mange ganger. Det hadde vært bedre om hun ikke fokuserte så mye på enkelte ting i boka ved å lese supersakte osv. Det ble litt påtatt og ødela mye av opplevelsen av boka synnes jeg.
En koselig vinterferieroman!

Lest av Runa Eilertsen
Spilletid 8t.
Lydbokforlaget. no 2015, boka utkom i 2014.

1 kommentar:

  1. Så heldig du er som fikk Runa Eilertsen til å lese for deg, hun er en av mine favoritter :) Jeg likte boken godt, men det er nok en sånn bok som drukner i mengden etterhvert.

    SvarSlett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!