onsdag 1. desember 2021

November oppsummering

 

November er allerede forbi. Bildet er fra Black Fridag, da varehusene var overfylte av handle-kåte folk, mens i gå gata var jeg nesten helt alene sammen med gutten i Triangelparken på Hamar.


Dette var en veldig god serie, som absolutt ikke har gått ut av tiden, men som er like aktuell i dagens samfunn. 

Patriarkatet Faller av Breen og Jordal. En skikkelig morsom tegneserie


 Lars Saabye Christensen, Byens spor nr 4. Den siste boka i serien  om Oslo og Fagerborg.


 Gunhild Stordalen. En fin bok av en driftig dame. Hun fikk meg til å tenke helt annerledes på henne, hun er en pioner på sitt område.

Larsen Britt Karin "Kanske kommer tante Brit" En bok om rus og rusproblematikk. En meningsfylt og sterk historie, bygd på kjennskap, notater, dagbøker osv.


 Mitt Abruzzo av Per Petteresen, en fantastisk bra dagbokroman. Jeg storkoste meg med denne! Hørte den som lydbok, han leser selv med en flott intensitet. En bok jeg virkelig har kost meg med, til å bli glad av.
Misforståelse i Moskva Av Simone de Beauvoir. Veldig bra og gjenkjennelig på mange måter. 


 Debut-romanen til Sara Stridsberg. Bygger på svømmelegenden Sally Bauer og andre som ville gjøre som henne. Veldig bra, spesiell i Sara Stridsberg stil. 

Blomsterdalen. Vinner av Nordisk Råds Litteraturpris 2021. En bok viktig bom om alle selvmordene blant unge på Grønland, og hvor lett der var å falle mellom to kulturer når man blir student i  Danmark. 

 Tore Renberg, Et fyrverkeri av ei bok, med så mye humor, galskap og tull han klarer å få med i på lydboka som tar mer enn 18 timer. Dette er 4, boka om Hillevågsgjengen. Omtalen kommet, har et par timer igjen, må ta den i små porsjoner.

Det ble 12 ganske ulike bøker i november, hvor Per Petterson sin bok: "Mitt Abruzzo" ble den aller beste boka, denne mnd.
Jomsviking, bok 4, fikk jeg bare lest 1/4 delen av, så måtte den leveres på biblioteket, kommer seinere!
 
Et smykke jeg laget til et gull bryllup.


10 kommentarer:

 1. Åhh.. Olav Duun. Tok meg rett tilbake til VGS på begynnelsen av åttitallet. Det er det som er så flott med bøker. Og musikk. De kan bringe deg i alle retninger med assosiasjoner og tilbakeblikk. Jeg likte også Patriarkatet veldig godt. Såpass at jeg har kjøpt boka til min datter til jul :) Kjekt å følge deg. Håper du får en fin desember! (og det smykket der, nydelig!)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så enig med deg, alle assosiasjonene man får med bøker og musikk, slik er det meg også. Jeg måtte bare vise det smykket for det har jeg strevet så utrolig mye med. Til bedre man kjenner folk til vanskeligere er det å lage et smykke på bestilling, heldigvis ble gull- ekteparet fornøyd.
   Ønsker deg også en fin desember :)

   Slett
 2. Utrolig hva du får lest! Jeg var i byen på bøack friday fordi jeg fikk tatt 3. vaksinedose. Hadde tidlig time, så etterpå fikk jeg handlet litt før det ble fullt i butikkene. Da dro jeg hjem. Gleder meg til du skriver om utstillingen på Lillehammer nå! Den ser spennende ut! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg skal ha tredje dosen på fredag, det blir ok. Jeg har jo hørt en del av dem på lydbok mens jeg har jobbet med smykker. Utstillingen på Lillehammer var litt av en opplevelse!

   Slett
 3. For et fint smykke. Du er dyktig, Ingun :)
  Kun lest DeBeauvoir og Stridsberg av de du har lest. jeg like rå følge din lesereise :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Augusta, hyggelig! Jeg prøver å få med meg litt klassiske verk hver mnd og litt utenlandsk :)
   Ja, det smykket ble bra tilslutt, men utrolig mye jobb. Kunden var superfornøyd og det var hun som fikk det også, i gullbryllup presang.

   Slett
 4. Her reiser jeg til London for å se på kunst, også kunne jeg bare reist til Lillehammer! Gleder meg til du skal omtale utstillingen.
  Du har lest mye i november, jeg har lest fire av dine og tenker nok jeg setter Misforståelse høyere enn Abruzzo. Håper du får en rolig desember, at du får tid til å lese de bøkene du har lyst :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, slik er det noen gange. Skulle på et møte og da avsetter jeg alltid et besøk på Kunstmuseet på Lillehammer.
   Jeg håper også på en rolig desember.;)

   Slett
 5. Så fin oppsummering:) Har bare lest Mitt Ambruzzo av disse, og den likte jeg godt. Skal jo også lese mer Duun etterhvert. Ønsker deg en fin desember Ingun:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Anita, håper du har det varmere der du er enn her:)

   Slett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!