En bok med syv kapitler, som har mange ulike svar i hvert kapittel.
En fin og god bok som sier mye
om hvordan vi tenker og handler. Hvordan vi forbruker alle mulige goder, og han kommer med
mange fine eksempler: Eks:"eier du mer enn syv ting eier tingene deg", og
mange andre. Jeg måtte smile over mange påstander, og være enige i andre, særlig om over all
overfloden og goder som vi har i dag.
Han kommer med morsomme kommentarer om folk som snakker om kunst, religion, osv. men som ofte ikke vet noe om det, annet enn det man leser i avisen og er «Better visser» på saken.
Thomas sin gode venn fra studietiden, hadde som mål «å ikke eie noe mer enn det han kunne bære med seg». Dette har Thomas selv prøvd å leve etter når han har vært på feltarbeid, for kortere tid, max. en måned. Konklusjonen hans ble at over lenger tid funker ikke det. Fordi han gav fra seg ting underveis, som han skjønte at han ikke hadde brukt for mer. (Slik pakker jeg også når jeg er på utenlandsreiser, langt vekk fra hjemlandet, det går greit). Men i hverdagen blir det noe annet.
Kan vi bli lykkeligere over at vi eier mer? Han har en mengde gode eksempler: Smart-telefonen, en trøst på sofa hvor man kan kjøpe, låne eller leie, men behøver ikke løfte rumpa for å få det alt man vil ha. Bestille på ned nettet, laste ned filmer, Spotify osv. NB: Vi har ikke noe å glede oss til lengere, for vi får det/ kan skaffe oss det med en gang fra sofaen. Blir vi lykkeligere av å leve slik.?
Ja, hva er egentlig meningen med livet? Det er så individuelt at det finne mange ulike svar på dette spørsmålet. Det er et spørsmål som alle spørs seg om, og som har blitt stilt i alle tider, og til alle ulike kulturer. Han forteller om hvordan det var å få beskjeden om kreft, som han døde av nå i desember, etter mange års kamp. En tøff kamp hadde han, men klarer å forteller det på en humoristisk og folkelig måte.
Forfatteren, sier at vi har gjort enorme framskritt i vitenskapen og teknologisk, noe som kan skyldes at vi på en måte har samlet mye informasjon fra hverandre og bygget opp kompetansen på den måten. Men kanskje har vi enda mer å lære av ulike urbefolkninger som ikke har et eget skriftspråk eller egen stat, har vi sett bort fra dem? (spør han)
Jeg lånte boka på Book bites, så plutselig ble den borte, så slutten fikk jeg ikke med meg. Men her var det mye fornuftig tenkning og refleksjon. En bok det tar litt tid å tenke over, for jeg begynner virkelig å tenke over hans refleksjoner. Veldig bra!
Utgitt
2022, fra Kagge forlag, 191 sider, Lånt på Book Bites