fredag 1. oktober 2021

September oppsummering

 

Har du noen gang tenkt på hvor mye død-plass det er i bokhylla di? Her ser du et kunstverk fra Astrup Fearnely museet i Oslo, som viser akkurat dette? Beklager husker ikke kunstnerens navn.


 Vesterveg til Vinland. En fortelling om hvordan Helge og Anne Stine lette etter hvor Vinland lå, og de fant Leiv Eriksson sin boplass i Nord Amerika på Newfoundland. 

 Kristopher Schau "På vegne av venner" . Forfatteren går i begravelser der ingen møter opp. En tankevekker om folk vi omgir oss med, bryr vi oss nok?   


 Marit Eikemo, Gratis og uforpliktande verdivurdering. En god bok om ekteskapet, hus, barn og hjem.

 Lars Saabye Christensen "Byens spor bok 4" Vi har kommet til 1980 tallet.
Denne ble jeg ikke ferdig med før jeg måtte levere den tilbake på biblioteket, omtalen kommer når de hundre siste sidene blir lest. 

 Keiseren av Portugallien av Selma Lagerlöf. En fortelling om en far som elsket sin datter så høyt, men en dag dro hun til byen for å tjene penger. Han savnet henne grenseløst, og når ville hun komme hjem?

Ernest Hemingway " En varig Fest" notater fra livet hans i Paris som ung. 

"Forsøk på å være lykkelig", en italiensk morsom, ironisk bok om en eldre mann. 
New York-Trilogien av Paul Auster. (fra 1001 boklista) En fantastisk merkelig og morsom bok om identitet, forsvinning osv.


Se også: 3 lenker med  Feriebilder fra Vestlandetdel 3, Selje og St.Sunniva osvUtrolig deilig å dra en tur til Oslo igjen, fra Slottsparken, noen bilder fra Høstutstillingen.

Det er ikke bare urin fra menn som kan skape fargen Indigo. Her har Veslemøy Lilleengen samlet urin fra mange ulike kvinner og farget en T- skjorte av deres urin, med navn. Morsomt.

Nicole Rafiki har tatt dette fotografiet som heter "Samtaler med identitetspolitikk"  

litt av hver å oppleve på Høstutstillingen.

10 kommentarer:

 1. Sidekommentar fra ei som ikke begriper seg helt på kunst iblant...: Jeg likte svært godt bildet du tok fra Slottsparken :-) Når det er sagt så er det absolutt deilig å kunne delta på kulturarrangement igjen, uansett sorten. Føler jeg har fått livet tilbake. Og som vanlig har jeg ikke lest noen av bøkene dine, men du minnet meg på å få lest noe fra Lagerløf. Jeg lovet en gammel foreleser å lese noe... det var i 2014... Godt bøker ikke er ferskvare :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Keiseren av Portigallien er en ganske annerledes bok en det jeg har lest av henne før. Gøsta Berlings-saga er god og morsom.
   Det er ikke all kunst som er like spennende eller lett å forstå, men man må åpne sinnet sitt og ta det slik det er. Jeg skjønner heller ikke alt som ble vist på Høstutstillingen i år.
   Heldigvis er ikke gamle bøker ferskvare, og når jeg jobber på verkstedet liker jeg å høre på lydbøker, så nå er det klassikere for tiden.
   Ha en fin helg og Oktober :)

   Slett
 2. Har lest en av bøkene dine, Eikemo.
  Fint bilde fra Slottsparken, fint å gå der. Trær og planter. Oslo er herlig.
  Har ikke helt sans for kroppsvæskekunst, akkurat. Har en venninne som er kunstner og for mange år siden drev hun og eksperimenterte med lignende. Ikke helt min kopp kaffe;)

  Ønsker deg en fin oktober Ingun:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig, jeg frydet meg over å gå i Oslo en hel dag i går. Se andre folk, andre kulturer og oppleve gamle gode Oslo, hvor jeg periodevis har bodd.
   Kroppsvæsker er ikke helt min greie heller, men morsomt å se hvor ulike blåfargene var og at de var dedikert til mange ulike kvinner.
   Ha en fin helg og oktober til deg også :)

   Slett
 3. For en fin måned du har hatt, jeg noterer stadig vekk titler fra din blogg. Av dine har jeg lest Lagerlöf og Eikemo denne måneden.
  God helg Ingun!

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi har hatt en fantastisk september i år, med nydelig vær og utetid. Jeg synes det er morsomt å lytte til klassikere jeg har hørt om og som stadig blir omtalt i andre sammenheng. Jeg føler meg friere til å lese hva jeg vil, nå når jeg bruker biblioteket og lydapper mer enn før. :)

   Slett
 4. Jeg leser bare, hører ikke på bøker. Leser nå "Sak 1569" av Jørn Lier Horst. Jeg liker krim, det tror jeg ikke du gjør.
  Neste gang du er i Oslo må du si i fra, så tar vi en kaffe. Vi var på fjellet fra onsdag til i går kveld i regnvær. Vi dro før vi hadde tenkt for det var spådd mer regn, og det har det sannelig blitt. Det pøsregner. En god søndag ønskes av Tove/fargeneforteller

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg skal gjøre det om det passer å ta kontakt. Denne gangen var jeg sammen med lærere og elever fra skolen jeg jobbet på før. Så det ble ikke tid til noe sånt, jeg hadde en del ting jeg skulle gjøre i Oslo etterpå.
   Krim er ikke helt min gate, men har lest New York trilogien som er en slags krim, med mye detektivarbeid og morsom.
   Det pøsregner her også. :)

   Slett
 5. Nok en fin oppsummering :)
  Kunstneren av bokhyllen heter Rachel Whiteread. Hun lager ofte kunst jeg ikke forstår, men de ulike bokhyllene har jeg festet meg med.
  Denne gangen har jeg lest 5 av de du har lest. Et sjeldent høyt tall. Jeg liker jo at du leser bøker jeg ellers ikke ville ha lest :)

  Jeg er for kroppsvæsker i kunst - så lenge det har en hensikt og ikke kun som sjokkfaktor. Sett flere bilder med blod som er spennende :)

  Fine bilder, Ingun. Gleder meg allerede til din oktoberoppdatering :)

  SvarSlett
 6. Takk for navnet til kunstneren, jeg synes den var fantastisk bra. Ja, jeg leser litt sære bøker etter innfallsmetoden. Takk for hyggelig kommentar.

  SvarSlett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!