tirsdag 31. mars 2020

Mars oppsummering


Utsikten fra verkstedvinduet mitt "Legevakt og korona test stasjonen" på Vikingskipets parkeringsplass. Der er det satt opp mange  brakker, en ny verden, og stor trafikk!
Det er så man blir litt schakyyyy!  Skremmende!
Jeg holder meg for meg selv, og håper jeg ikke må dra ned til den Parkeringsplassen!

Dette ble en spesiell måned. Flere av bøkene jeg hadde tenkt å lese ligger enda på et stengt bibliotek!
Derfor ble dette en måned med ekstremt mange lydbøker og en god, stille arbeids måned på verkstedet.


Svar på brev frå Helga, av Bergsveinn Birgisson
Dette er nydelig bok om kjærlighet og livet. Fra Island.
Constance Ring"Constanse Ring" Av Amalie Skram  en klassiker fra 1885. Hennes første ekteskapsroman. Hva har endret seg i kvinnekampen?

Amalie Skram sin Andre Ekteskapsroman
 på Kvinnedagen !
Det er boka Lucie


Margaret Atwood sin bok "Den blinde morderen". Dette er egentlig mest en familiesaga, men helt annerledes en det vi tenker om ordet familiesaga. Hun fletter inn forteller som man ikke ønsker å tro på.        
Romanen har jeg lest i "1001 romaner" med tema i mars: Kvinnelige forfattere

"Aldri tilgi" av Trude Teige. En krim som har flere sider enn bare blod og ondskap, men med mange  naturlige og fine relasjoner og stemningsbilder.   
Karl Ove Knausgård "Fuglene under himmelen" En kort-roman om en gammel pleietrengende mor. Forholdet mellom mødre og døtre, hvor vanskelig det kan være å prate sammen.
Amalie Skram sin første  roman om Sinnsykehus " Professor Hieronimus" En klassiker fra 1895. Dette er en skremmende roman om hvordan en lege kunne misbruke sin makt og autoritet.
 Hun har utgitt to bøker om temaet, den andre er "På Sct. Jørgens".

Hvordan er det med Psykiatrien i dag?


Margaret Atwood "Katteøyet" en rom med tilbakeblikk på barndommen. Vi følger den 50 årige malerinnen tilbake til barndomsbyen Toronto.


Frøken Island Av Audor Ava Olafsdottir. En vakker bok om drømmer og livet på 60 tallet fra Island.
Kan absolutt anbefales 

En veldig god biografi om Frida, Nina sin farmor. Hennes historie, om hvorfor gav hun bort sønnen Berthold Grünfeld bare en uke gammel? Fantastisk historiske fakta om jødene sine liv i Sentral Europa og hva hun fant ut. 
En svært annerledes biografi.
Veldig bra!


Birgisson Bergsveinn Soga om Veret, en rørende vakker fortelling fra Island, om kjærlighet, sjarkfiske , drømmer og mareritt.

"Min døde hund" Diktlesersirkelen denne måneden var en debutant. Joakim Kjørsvik har utgitt tre bøker før, men dette er hans første diksamling som han gav ut i 2019. En vakker bok om hunden Nana.
Det ble:
 3 bøker fra Island, 3 Amalie Skram, klassikere, 2 Atwood bøker fra Canada, en krim fra Asker, 
en diktsamling, en kortroman og en fantastisk bra biografi fra krigens dager = 12

Bildet  av Marit og meg da vi for et år siden var på rundreise i Vietnam
og kjøpte masker slik alle trafikanter hadde i den støyende stor byen Saigon .
Hvem skulle tro at vi skulle få brukt for dem nå?


10 kommentarer:

 1. Skal si du og din venninne var godt forberedt til denne pandemien, det skal ikke stå på utseendet i alle fall :) Jeg har lest mange av dine bøker denne måneden, og flere av dem etter inspirasjon fra din blogg. Jeg har 5 bøker liggende klar til innlevering, pluss 6-7 stykker jeg har på jobben. Heldigvis har eBokBib begynt å innfri, aner ikke hva som har skjedd, men nå får jeg treff der jeg aldri har fått napp før. God lese-april Ingun!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, fancy munnbind fikk vi oss. Jeg fornyet ab. på Storytel, så det blir nok en mix av lyd og bok fremmover håper jeg!
   eBokBib har jeg prøvd, men skjønner det ikke helt. Men jeg har nok av uleste boker så ingen problemer her i huset!

   Slett
 2. Herlig med så mange bøker av Skram og Atwood. Amalie Skram var en av mine favoritter i yngre dager og de bøkene leste jeg da. Gjorde sterkt inntrykk husker jeg.
  Teiges Aldri tilgi har jeg også lest. Men ikke de av Birgirson eller Frøken Island.
  Leste biografien som Merete Morken Andersen kom med i fjor om henne, spesiell bok. Har du lest den? Blodet i årene, heter den.

  Tøffe munnbind:)

  Fin april til deg:)

  SvarSlett
 3. Ja, jeg har blodet i årene liggende og jeg må se å få lest den. Jeg har jobbet utrolig bra på verkstedet i mars, men jeg har både den og Kirsten Flagstad høyt oppe på lista. Jeg har leget et smykke til Amalie skram, men det var bare en nål. Jeg har lest nesten alt hun har skrevet, men har henne ikke helt under huden. Kirsten Flagstad, er fra Hamar, så hun må jeg hedre på utstillingen. Håper det blir slik at jeg kan åpne den i august!

  SvarSlett
 4. Hei! Leste The Blind Assassin av Margaret Atwood tidligere i år og tror mange liker den bedre enn det jeg gjorde. :/ Aldri tilgi av Trude Teige har jeg i ventebunken. Noe å glede seg til? =)

  SvarSlett
  Svar
  1. Aldri tilgi likte jeg godt, litt myk krim. Også er handlingen fra mitt oppvekststed Asker og det er jo alltid litt morsomt å kjenne igjen steder og landskap slik jeg vet det er.
   Jeg ble helt hekta på Atwood i vinter og det har plutselig blitt seks bøker, så nå må jeg ta en pause fra henne føler jeg.
   Ha en fin dag!

   Slett
  2. Det høres bra ut. =) Så får sette den på bøker jeg skal lese i neste måned. Jeg likte ikke The Blind Assassin helt, men har likevel lyst til å lese mer av Atwood, så i sommer skal jeg prøve meg på MaddAddam-trilogien. Håper det ikke blir for avansert. =) Har også Gileads døtre i hylla som jeg skal lese. Det er om å prøve seg litt frem av og til.

   Synes også det er både morsomt og litt rart å lese om steder man kjenner til, og har vært mange ganger før. Steder som blir beskrevet som man kjenner seg igjen.
   Tusen takk og i lige måde!

   Slett
 5. Ja, her var det mange kjente bøker. Har lest flere av dem. Jeg har også flere på vent å biblioteket, men har heldigvia mange på vent på eBokBib. Håper på bedre tider etter hvert! Har planer om et studenttreff på Hamar i september, håper å komme meg dit da.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, da må de si ifra og om alt går som det skal så har jeg utstilling i Kunstbanken fra 22 august - 11 oktober. Der jeg skal hedre mange kvinner med et smykke, så da kommer jeg gjerne å viser deg rundt og tar en prat. Håper at det blir normale tider til den tid!

   Slett
 6. Og du lytter og lytter på bøker! Jeg har aldri gjort det. Er glad jeg har så mange gamle bøker her hjemme som jeg kan lese på nytt.
  En helt ufattelig tid vi lever i nå. Stakkars de unge! Hilsen Tove/fargeneforteller

  SvarSlett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!