søndag 1. mars 2020

Februar oppsummering

Februar har vært en fin måned, med fine milde temperaturer

Lyset, er vakkert i februar. Mange turer på beina i denne mnd!Under Krigen av Ingar Sletten Kolloen. En fin beretning om hva som skjedde i Norge det første året da krigen brøt løs. I politikken og hos den vanlige mannen og kona i Norge. Et nærbilde inn i ulike familier.
En veldig innholdsrik og god vinkling på krigshistoriske fakta.

"Tsarens datter" av Gill Paul, en historie som bygger på myten om at noen kom seg vekk fra henrettelsene av Tsarfamilien Romanov i 1918. Her er det Maria, det handler om. Vi er i Australia, Kina og i Russland gjennom boka.                                                                                                                                                                                                                                                "Vanære" av J. M. Coetzee fra 1999, Februartema i 1001 bøker : en forfatter fra Afrika. En veldig bra bok om skam, svik og om å respektere andre. Høyt spenningsnivå og svært troverdig!

"Fordi Venus passerte en alpefiol den dagen jeg ble født" Av Mona Høvring. En veldig kort liten bok, som sier noe om at vi mennesker er ikke like. Vi vill heller ikke være det, men leve våre egne liv.                                                 

Marilyn Monroe, Jeg viste ikke at hun hadde hatt en så vanskelig barndom, med mange fosterhjem, barnehjem osv bak seg. Hun  var et løvetannbarn som har bli en varig  rose!
Marilyn, hun skulle vist at jeg har dedikert et smykke til henne! (Kvinneprosjektet mitt)

Margaret Atwood "Røverbruden". En roman om kvinners kamp seg imellom og om deres menn. En skarp, morsom, spennende og veldig god bok. Den var like så intens som en triller til tider.
Skikkelig bra!
Ninas Barn" av Nina Grünfeldt og . Dette er en fin og god historie om hvordan noen barn få barn fra Østerrike og Tsjekkoslovakia fikk komme til Norge og det ble opprettet et jødisk barnehjem for dem i 1938 i Oslo. "Skyggeboken- Byens spor" av Lars Saaby Christensen.
En vakker historie hvor vi skjønner at det sin egen tid han skriver om på en rasende flott måte. Historien om familien Kristoffersen og hans egen historie går sømløst i hverandre. Fantastisk!
Alle som er glad i Oslo må lese denne serien!


Rakels bok av Sissel Værøyvik.
En fin bok om jødejenta Rakel og om Ella som får nøklene til sine røtter. En bok fra 2014 som nå har kommet som lydbok.


 Skyggejegeren av Camilla Grebe. Jeg måtte jo naturligvis få med meg denne boka som er kåret til årets beste krim bok i 2019 i Sverige. Den skuffet ikke, den er godt skrevet og spennende.


"Fortell om deg selv med hell" av Kine Jeanette Solberg.
En bok som kanskje passer best for ungdom. Den handler om Inga som mister broren sin og tomheten etterpå.


Februar har vært en skikkelig jobbemåned, mange, mange lange timer med lydbok!
Jeg har ikke bare jobbet på verkstedet også malt et stort rom, på fritidseiendommen vår.
                                       
Jeg har også fått med meg en del sosialt, to eksempler:

Irske Grainne Duffy og bandet hennes spilte en fantastisk fin konsert på Gregers  

Skuddårsdagen, i går ble det "Eftasblues" en kjempeflott konsert med Steinar Raknes som stilt med sin kontrabass, som han brukt på alle mulige måter og laget fantastisk mye rar lyd av. Han var et helt orkester i seg selv, sammen med bruken av ulike elektriske effekter. 
Og for en stemme den mannen har! Ah!
Unni Wilhelmsen var med han og sang flere av låtene og var kor-dame sammen med Steinar. 
Hun var et morsomt muntrasjons råd, flink til å synge og holdt programmet sammen. 
Jeg sier: kommer disse to på turne til din hjemplass, gå å hør på duoen Stillhous!

8 kommentarer:

 1. Gøy med en sniktitt inn i din februar :) Boken du har forlagt har jeg også liggende, gleder meg til omtalen. Møkkaværet har vært her på vestlandet, heldige dere som har hatt det så fint, fine bilder!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg synes det har vært en fin mnd, litt glatt. Brodder har vært smart, så bart og idag snø! Men lyset er her og jeg og mannen min har sittet ute i sola og spist lunch flere ganger. herlig!

   Slett
 2. Fin omtale, fin februar.:) Nydelige bilder.
  Artig at du likte Skyggejegeren. Den er veldig bra.:)
  Apropos Marilyn, så leste jeg en biografi om henne ifb Biosirkelen til Moshonista et år. Det var en annen bok enn de du har lest.
  https://artemisiasverden.blogspot.com/2018/02/marilyn-av-gloria-steinem-og-george.html

  Ønsker deg en fin mars.:)

  SvarSlett
 3. Takk for tips av Marilyn. Den skal jeg ta en titt på!
  Mobilbildene fra konserter er vanskelig og blir aldri bra nok, men pytt!

  SvarSlett
 4. Veldig fint med disse oppsummeringene dine! Nå får jeg sett alle de spennende bøkene du har presentert den siste måneden mens jeg ikke har fulgt med på bloggen.
  I går skjedde det forresten noe morsomt. Jeg hadde vært hos legen og tatt blodprøver, og på veien hjem stakk jeg innom Fretex som ligger like ved. Der hadde de mange bøker som så ut som de nesten ikke var bladd i ( virker som mange bøker som er gitt i gave havner rett på Fretex). Tittelen på en bok vekte min nysgjerrighet: var det ikke noe kjent med denne? Så kom jeg til å tenke på deg! Er ikke dette den boka jeg nettopp leste om på Ingun sin blogg? Og det var det. Så nå ligger Rakels bok og venter på at jeg skal bli ferdig med Komme hjem av Yaa Gyasi. Den er tung å komme gjennom fordi handlingen er så tøff.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så morsomt, den er så fin. Gå og lån deg Ninas barn etterpå av Nina Grünfeldt, på biblioteket. De hører nesten i sammen. Det er fra Nansenhjelpen og det er en bok å bli glad av. For det er og var muligheter for å hjelpe de små som trengte hjelp før i tiden, under krigen.
   Ja, folk kaste uåpne bøker, jeg har funnet mange slike i bokhylla på gjenvinningsstasjonen. Også legger jeg de og andre bøker i buss-skuret ved politistasjonen ( den som til en hver tid er pyntet) hvor folk kan finne bøker og ta de med seg hjem. Der har jeg levert mye bøker.
   Ha en fin dag og håper alt går bra med deg!

   Slett
 5. Det er artig med disse tilfeldighetene som KKvinneblogger forteller om.

  Takk for fine bilder, anbefaling av konsert og for oppsummering av en hel haug med bøker. Kan du huske handlingen i alle disse når måneden er slutt? Det ville jeg hatt problemer med.
  Fine lyse og solrike dager ønskes av Tove/fargeneforteller

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg husker dem bare jeg ser forsiden, også har jeg jo blogget om dem!
   Ha en fin helg!

   Slett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!